Претрага
Претрага
Close this search box.

Mame savetuju šta obući bebama za tople letnje noći: Ova odeća će im pomoći da se lakše uspavaju

Foto: Irish Mirror

Jedna od nedoumica svake mame je upravo to- šta obući detetu za spavanje, a napolju je 30 stepeni. Sve zavisi od toga da li imate klima uređaj ili ventilator, kao i od preferencija vaše bebe. Najvažniji faktor koji treba zapamtiti je da ih oblačite na osnovu temperature njihove sobe, a ne temperature napolju. 

Foto: Ergobaby

Evo još nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir dok svoje dete pripremate za spavanje tokom letnjih noći:

Obucite bebu u letnje materijale 

Odabir hladnih i prozračnih tkanina je najbolji način da osigurate da se vaše dete ne pregreje. Najbolja odeća za spavanje je napravljena od organskog pamuka i tkanine od bambusa koja je prirodno prozračna, termoreguliše i upija vlagu, održavajući mališane na savršenoj temperaturi cele noći.

Koristite lagane slojeve

Kako bebe imaju ograničenu sposobnost da regulišu sopstvenu temperaturu, opšte pravilo je da ih oblačite u jedan sloj više nego što biste nosili u njihovoj sobi. Bodi kratkih rukava ili letnja zeka za spavanje ispod lagane vreće za spavanje trebalo bi da budu udobne i bezbedne tokom noći. Ako je noć posebno topla, onda bi zeka za spavanje bez dugih nogavica ili bodi trebalo da bude u redu. Dok odrasli vole da budu potpuno pokriveni dok spavamo (čak i ako je veoma toplo), bebama ne smeta da im prsti ili noge budu izloženi na odgovarajućim temperaturama.

Ako soba vašeg mališana ima ventilator ili klimu, morate biti svesni da njegovi ekstremiteti mogu postati hladni. Cirkulatorni sistem bebe koncentriše se na zagrevanje grudi.

Foto: BabyCenter

Nemojte da preterate

Uvek je bezbednije da možete da dodate slojeve, umesto da svoje dete uspavate sa previše stvari na njemu. Čak i ako vaše dete ima hladne prste na rukama ili nogama, to ne znači da im je previše hladno. Najbolji način za merenje njihove temperature je zadnji deo vrata ili stomak; njihova koža treba da bude hladna i suva na dodir. Ako su vrat ili stomak vrući i lepljivi, beba je previše topla.

babymori.com/nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti