Претрага
Претрага
Close this search box.

Mars danas kreće retrogradno: Iskoristite naredni period za rad na sebi, ne kupujte nova kola i tehnologiju

Foto: Rachel Lang

Mars kreće retrogradno na svake dve godine. Od 30. oktobra do 12. januara 2023. godine Mars se kreće retrogradno. Poslednji put Mars je promenio svoju putanju od septembra do novembra 2020. godine.

Zemlja ima unutrašnju traku i kreće se brže od Marsa – toliko brže da napravi dva kruga oko puta za otprilike onoliko vremena koliko je Marsu potrebno da jednom obiđe. Otprilike svakih 26 meseci, Zemlja dolazi od pozadi i pretekne Mars.

Retrogradni Mars može biti nezgodno vreme. Tokom ovog tranzita, možemo naći projekte u zastoju, motivaciju iskrivljenu, a naše strasti i libido donekle kompromitovani. Osim toga, sa Marsom u pametnim Blizancima, možda ćemo otkriti da naša procesorska moć nije tako oštra kao što bismo se nadali: glasine, tračevi, pa čak i laži mogu se pogrešno smatrati istinom, što će dovesti do nekih izbora za žaljenje. Na mnogo načina, ovaj predstojeći retrogradni Mars će funkcionisati kao retrogradni Merkur na steroidima: sami nesporazumi neće biti problem, pitanje je u tome kako reagujemo na te kompromitovane okolnosti.

Foto: Good Times Santa Cruz

Astrolozi naglašavaju da naredni period, dok je Mars u Blizancima, treba iskoristiti za velike unutrašnje promene, da udruženi stvaramo bolju budućnost, jer je upravo Mars najmanje sklon hodu unazad.

Imajte na umu, međutim, da kad god planeta krene retrogradno, imamo priliku da pristupimo situaciji sa potpuno drugačije tačke gledišta. Mars u Blizancima je radoznao, pa ako osetite da ste malo izgoreli ili vam je dosadno zbog svog statusa kvo, ovo je odličan trenutak da istražite novi hobi ili interesovanje. Dok sledeći koraci mogu biti magloviti tokom retrogradnog Marsa, zaron u vaše strasti je savršen izraz ove energije. Iako je put možda malo neravniji nego inače, zapamtite da planete uvek imaju na umu vaše najbolje interese.

Javljaće se problemi s internetom, društvenim mrežama, teškoće s vozilom ili u odnosima sa komšijama, bliskim rođacima, porodicom. Pokušajte da što manje vremena provodite uz telefon i televizor, a slobodno vreme iskoristite za šetnju i rekreaciju.

Pazite na ključeve i lične stvari, poput dokumenata. Budite oprezniji u saobraćaju i kretanju. Dok je Mars u tranzitu nemojte kupovati novi mobilni, auto ili računar.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti