Претрага
Претрага
Close this search box.

Maslinovo ulje je odlično za kuvanje, ali da li je dobro za lice?

Foto: Pinterest

Postoji mnogo razloga da ovo ulje uvrstite u rutinu, ali samo na pravi način, jer ovo ulje možda nije pravo ulje za sve. Takođe, držite se visokokvalitetnog ekstra devičanskog maslinovog ulja.

PRIRODNO SREDSTVO ZA UKLANJANJE ŠMINKE

Uklanjanje uporne šminke-poput vodootporne šminke- je muka. Kada se koristi prirodno sredstvo za uklanjanje šminke, maslinovo ulje može pomoći u rastvaranju ulja u vašim proizvodima za šminkanje (ulje privlači ulje, a voda privlači vodu). Da biste ulje koristili kao sredstvo za uklanjanje šminke, preporučuje se masiranje ulja kružnim pokretima, a zatim ispiranje toplom vodom.

Foto: Medical News Today

DELUJE KAO ANTIOKSIDANS

Maslinovo ulje je posebno bogato vitaminom E, antioksidansom rastvorljivim u mastima koji ima sposobnosti borbe protiv slobodnih radikala. Studije su pokazale da ulje ima antiinflamantorna svojstva, što znači da može da pomogne u smirivanju nadražene kože. Upala je jedan od glavnih uzroka raspadanja kolagena, tamnih mrlja i prevremenog starenja.

POMAŽE U ZARASTANJU RANA

Prema nekim istraživanjima, lokalno nanošenje ulja može ubrzati zarastanje rana. Ovo je takođe povezano sa visokim sadržajem vitamina E, jer je dokazano da antioksidans smanjuje pojavu ožiljaka, uključujući one od akni ili od operacija.

ULJE KAO JEDNOSTAVNA KREMA ZA RUKE

Jedan od načina da osigurate da nokti i koža ruku ostanu u vrhunskoj formi je redovno nanošenje ulja na kožu. Samo natapkajte nekoliko kapi maslinovog ulja i nežno ga umasirajte.

Foto: Pinterest

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti