Roštiljanje je u Srbiji toliko popularno da se maltene smatra hobijem. Okupljanje društva ispred roštilja i priprema hrane često se praktikuje tokom letnjih meseci, a predstojeći prvomajski praznici se ne mogu zamisliti bez obroka sa roštilja. Ako i vi spadate u ovu grupu ljudi, važno je da znate kako da pripremite meso sa roštilja, a da ono ne bude previše suvo i bezukusno. Tajna je u dobro pripremljenoj marinadi.
Srećna republika otkriva kako da napravite marinadu za ukusne svinjske šnicle sa roštilja. Uživaćete u svakom zalogaju ovog mesnog obroka.
Sastojci:
- 3 čena belog luka izgnječen
- 4 supenih kašika maslinovog ulja
- 3 supene kašike soja sosa
- 1/2 kašićice bibera
- 1 supena kašika senfa
- 1 glavica crnog luka
- so
- kilo svinjskih šnicli
Priprema:
Uzmite 1 kg svinjskih šnicli, lepo ih posolite i pospite mlevenim biberom. Stavite ih u posudu sa poklopcem i između njih poređajte luk isečen na polumesece. Dobro pomešajte maslinovo ulje, soja sos, senf i izgnječen beli luk i prelijte ovom smesom šnicle. Lepo ih prodrmajte, da svuda ima sosa ravnomerno. Stavite poklopac i ostavite u frižideru na bar 2 sata. Marinada za ukusne svinjske šnicle na roštilju čini meso veoma krhkim i ukusnim.
srecna.republika.rs