Претрага
Close this search box.

MILKA TORTA je savršen spoj bele i crne čokolade u ukusu koji se NE ZABORAVLJA – Priprema je BRZA i jednostavna, bez pečenja i nereda, a svi će tražiti parče više

Foto: Pexels

Ako volite čokoladu, ne možete da propustite ovaj recept – jednostavno je neodoljiva.

Milka torta je pravi izbor kada želite da impresionirate svoje ukućane ili goste! Ovaj desert je savršen balans između bele i crne čokolade, koji stvara ukuse koji ostaju u sećanju.

Najlepši deo je što je priprema brza i jednostavna – bez pečenja i nepotrebnog neredа, a rezultat je neverovatno ukusan. Sloj po sloj, ova torta će vas osvojiti, a sigurni smo da će svi tražiti parče više!

Ako volite čokoladu, ne možete da propustite ovaj recept – jednostavno je neodoljiva.

Sastojci

1 l mleka
120 grama pudinga od vanile
100 grama šećera
100 grama bele Milka čokolade
300 grama mlečne Milka čokolade
500 ml slatke pavlake
bilo koji suvi keks (za donji red)

Priprema

Od mleka odvojiti 200 do 300 ml da se izmuti puding i šećer, ostatak staviti da prokuva. Dok čekamo da prokuva, razmutiti puding i šećer da nema grudvica. Takođe, dok čekamo mlečnu čokoladu izlomimo u jednu dublju posudu. Zakuvati u prokuvalo mleko pa mešati dok se ne zgusne. Kada se dobro zgusnulo, skloniti sa vatre.

Preliti sa pola pudinga mlečnu čokoladu pa mešati dok se ne otopi, a u drugu polovinu staviti belu čokoladu pa i taj deo mešati dok se ne otopi. Ostaviti oba pudinga da se dobro ohlade, pred kraj hlađenja mogu da odstoje malo i u frižideru.

Mikserom umutiti slatku pavlaku. U oba pudinga dodati po četvrtinu umućene slatke pavlake. Beli deo razbiti malo mikserom pa dodati pola od četvrtine, umutiti pa videti da li je fil još uvek gust pa dodati ostatak. Dodajete pomalo, da se fil ne bi razredio. Isto uraditi i sa delom gde je mlečna čokolada. Ostane nam otprilike pola umućene slatke pavlake.

Uzeti kalup ili šerpu pa je obložiti. Na dno istresti fil koji vam je tvrđi i poravnati. Preko naneti svu slatku pavlaku pa i nju poravnati. Preko nje ide drugi fil. Odozgo poslagati red keksa umočenog u mleko. Ostaviti sve par sati u frižider ili sat do dva u zamrzivač, zavisi koliko žurite.

Kada se torta ohladila i sve se steglo, okrenuti na tacnu pa skinuti kalup ili šerpu. Pre okretanja keks malo namazati šlagom koji ste pripremili za dekoraciju, veoma tanko, da bi se keks zalepio za tacnu. Dekorisati tortu po želji, držati još malo u frižideru pa poslužiti.

Pogledajte i video kako da napravite ovu fantastičnu tortu.

srbijadanas.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti