Претрага
Претрага
Close this search box.

MNOGI PRAVE GREŠKU KADA PLAĆAJU KARTICOM: Trgovac detaljno objasnio kako se koristi, samo ovako ste mirni

Foto: Pexels

Beskontaktno plaćanje jedno je od najčešćih načina plaćanja u 21. veku. Mnogi se radije odlučuju za kartice umesto keša, ali izgleda da pojedini još uvek ne znaju kako pravilno da koriste kartice. Jedan trgovac je ukazao na najčešću grešku prilikom plaćanja karticom.

Da li brzo prislonite karticu na aparat i odmah sklonite ili ste srpljivi? Na svom TikTok profilu muškarac je podelio videu u kojem detaljno objašnjava postupak. Njegov video je ubrzo postao viralan, a on je jasno prikazao koliko je frustriran jer kupci pogrešno koriste karticu za plaćanje.

“Iskreno, prezirem beskontaktno plaćanje i ovo govorim u ime svih radnika”, započeo je on.

Foto: Pexels

“Pričekajte nekoliko sekundi nakon što dodirnete uređaj za plaćanje prije nego što uklonite karticu. Kad dodirnete, morate da pričekate zvučni signal, jednostavno, morate da pričekate nekoliko sekundi umesto da odmah maknete karticu. Stvarno misliš da se kartica povezala u ovih nekoliko sekundi?”, rekao je te se izvinio zbog svoje nervoze, objašnjavajući da je nedavno doživeo sličnu situaciju.

“Kada vam zatraže, približite svoju karticu ili mobilni/nosivi uređaj nekoliko centimetara od beskontaktnog simbola na terminalu za plaćanje. Zavisno od terminala, možete da dodirnute, prislonite iznad ili ispod aparata. Vaše plaćanje biće sigurno obrađeno za nekoliko sekundi. Kada se vaše plaćanje potvrdi, spremni ste!”, zaključio je.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti