Претрага
Close this search box.

Najsočnija rolat-sarma za Božić: Predjelo nema konkurenciju, ukusu niko neće odoleti (RECEPT)

Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Sarma nam je svima omiljena tokom zime, ali i pored tradicionalne pripreme, uvek neki dodatak dobro dođe.

Pred vama je sada najsočnija rolat-sarma koja je kraljica praznične trepeze kada je reč o predjelu.

Priprema je jednostavna, a ukus nezaboravan.

Sastojci:

2 kg kupusa ili jedna glavica

700 g mleveno meso

200 g obarenog pirinača

2 glavice crnog luka

2 crvene paprike

1 veza peršuna

so

biber

suvi začin

začinska crvena paprika

1 jaje

Priprema recept za rolat-sarmu.

Izdubite koren kupusa i stavite glavicu u kipuću vodu da se obari. U vodu stavite kašiku soli i dve kašike sirćeta.

Iseckajte peršun i dodajte u mleveno meso. Potom u smesu dodajte i pirinač, kao i sitno iseckan crni luk. Zatim usitnite dve crvene paprike i ubacite, takođe, u fil, a onda ga začinite po ukusu. Nakon toga, dodajte i jedno jaje, kako bi se masa povezala i sve rukom dobro izmešajte, prenosi Stil.

Ukoliko koristite masnije meso, nema potrebe da i ulje stavljate, jedino ako je posnije, poput piletine ili teletine.

Kada ste pripremili fil, odvojite liske od kupusa i skinite delove korena sa njih.

U posudu u kojoj će se rolat krčkati možete staviti i povrće po izboru, u recpetu pred vama poređani su 2 paprike, paradajz i luk.

Kako se rolat slaže, pogledajte u video ispod:

Ako nemate ideju koji desert da napravite za Božić, za vas je tu italijanska svečana torta.

espreso.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti