Donosimo vam predloge za ručak za radnu nedelju ispred nas.
Ponedeljak – Podvarak
Sastojci:
- oko 2,5 kg kiselog kupusa
- oko 200 ml ulja
- meso po izboru ( mi smo stavili dimljenu barenu pečenicu, domaću kobasicu, suvu slaninu, suve kosti i sveže meso)
- 1/2 kašike suvog začina
- 1 kašika crvene, sitne paprike
- 1/2 kašike peršunovog lista
- nekoliko listova lovora
Utorak – Posni gulaš od šampinjona
Sastojci:
- 500g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 čen belog luka
- 1 sveža paprika
- suvi začin
- so i biber
- peršun
- 1 dl soka od paradajza
Sreda – Musaka od povrća
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 tikvice
- 300 grama pečuraka
- 1 crvena paprika
- 1 brokoli
- maslinovo ulje po ukusu
- sol po ukusu
- crni biber po ukusu
- 300 grama paradajz sosa
- 1/2 šolje prezle
- 3 čena belog luka
- 2 kašičice finog bilja
- sol i crni biber po ukusu
- 1 crveni luk
- 100 grama čeri paradajza
Priprema: Iseckano povrće ispeći u rerni pa preliti paradajz sokom i posuti mešavinom od prezli i belog luka. Na kraju vratiti u rernu da se zapeče još malo.
Četvrtak – Manastirska posna pita na vodi
Sastojci:
- 500 g gotovih kora za pitu
- 500 ml sosa od paradajza
- 2 glavice belog luka
- 6 glavica mladog crnog luka
- 800 g šampinjona
- 2 šoljice pirinča (obarenog)
- So, biber, suvi bosiljak
Petak – Čorba sa tikvicama
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 2 tikvice
- 1 ljuta papričica
- so i biber
Priprema: Prodinstajte na ulju luk i beli luk. Dodajte šargarepu, krompir i tikvice. Nalijte vode i kuvajte. Dodajte ljute papriči ce i začine. Kada se skuva, nakon 30 minuta, štapnim mikserom izblendajte. Stavite svež peršun i poslužite. Ako ne postite, dodajte pavlaku za kuvanje.
stil.kurir.rs