Letnje visoke temperature idealne su za uživanje na otvorenom, a posebno na plaži dok osluškujete talase i sunčate se.
Međutim, toplota pogoduje brzom razmnožavanju bakterija poput salmonele, stafilokoka i klostridija, koje mogu brzo pokvariti dan na plaži.
Da biste to izbegli, važno je pre jela dobro oprati ruke i temeljno oprati voće i povrće pre nego što ga spakujete za plažu.
Postoji nekoliko namirnica i jela koje je bolje držati u frižideru dok se ne vratite sa plaže ili ih je neophodno držati u prenosnom frižideru koji ćete poneti sa sobom.
Ovo je spisak namirnica koje ne treba nositi na plažu.
- Sendviči sa svežim suhomesnatim namirnicama bolje je držati u frižideru nego ih nositi na plažu.
- Burek koji je stajao neko vreme može postati leglo bakterija, posebno ako je punjen mesom ili sirom. Bolje ga ostavite u apartmanu
- Voće i povrće narezano na kriške brzo gubi svežinu i postaje neprivlačno za jelo.
- Torte i ostale poslastice sa jajima i maslacem takođe su podložno tlo za razvoj bakterija.
- Salate sa kremastim prelivima ili dodacima kao što su tunjevina ili piletina nisu idealne za visoke temperature.
- Važno je voditi računa o higijeni i izboru hrane kako biste bezbedno uživali na letnjim čarima, piše Miss7.
najžena.rs