Претрага
Претрага
Close this search box.

Na tezgama je mladi kupus: Tokom kuvanja mu dodajte ova dva sastojka i napravite vrhunski obrok koji će oduševiti čak i baku

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Jeftin je i zdrav, pa treba češće da bude na trpezi

Najlepše je doba godine kada su tezge i marketi puni svežeg voća i povrća. Ovih dana na svakoj pijaci može se naći mladi kupus, a od ovog povrća možete pripremiti odličan kuvani slatki kupus.

Ovo jelo koje su spremale i naše bake je jeftino, zdravo i ukusno, pa čak i kada je napravljeno bez mesa.

Mnoge domaćice dodaju mu meso ili flekice od testinene, iako postoje 2 sastojka koja svi imaju kod kuće, a koji će sladak kupus učiniti mnogo ukusnijim.

Možda će vam zvučati neobično, ali verujte da mu poboljšava ukus i daje mu neki poseban šmek.

U pitanju su senf i sirće. A evo kako se i kada dodaju.

Senf

U sladak kupus pred kraj kuvanja dodajte 1-2 kašičice senfa u prahu ili običnog senfa, koji god da imate kod kuće. Daće jelu poseban šmek.

Sirće

Mnoge domaćice ne dodaju sirće kada kuvaju kupus, ali on takođe, kao i senf, poboljšava ukus jelu i daje mu određenu kiselost. Sirće se dodaje posle pola sata i to samo jedna kašika, piše Stvar ukusa. Možete dodati bilo koje sirće, ali najbolji ukus daje mu vinsko sirće.

24sedam.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Baka
27.05.2024 15:59

Kao i kod kupus salate tako i kod kuvanja kupusa obavezno dodati malo šećera.

Povezane vesti