Torta “Lejdi Di” je osvežavajuće voćna, neodoljivo ukusna i lako se priprema – savršena poslastica za sve prilike.
Kako su krenuli topli dani, a želja za slatkim stvarima ne jenjava, najbolji način je da se zasladite uz tortu “Lejdi Di” – brzu, jednostavnu, ali neodoljivo voćnu poslasticu.
Ova torta osvaja ukusom voća i lakoćom pripreme, pružajući vam slatke trenutke bez potrebe za pečenjem.
Sastojci:
- 350 g šećera
- 3 pudinga od vanile
- 7,5 dl mleka
- 1 maslac
- 300 g keksa
- 300 g mlevenih oraha, lešnika ili kokosa
- 4-5 banana
- 500 ml slatke pavlake za šlag
Priprema:
- Skuvajte puding sa šećerom i mlekom, prateći uputstva na pakovanju i ostavite ga da se potpuno ohladi.
- Umutite maslac dok ne postane kremast.
- Dodajte lomljeni keks, iseckane banane i 300 g orašastih plodova po izboru (orasi, lešnici ili kokos), i dobro ih sjedinite sa maslacem.
- Smesu istresite na odabranu podlogu za tortu i oblikujte je prema željenom obliku.
- Na pripremljenu bazu rasporedite ohlađeni puding, ravnomerno ga raspoređujući po površini.
- Umutite šlag od pavlake prema uputstvu na pakovanju dok ne dobijete čvrstu, kremastu teksturu.
- Premažite tortu pripremljenim šlagom, lepo je ukrasite i ostavite da se dobro ohladi pre služenja.
glossy.rs