Претрага
Претрага
Close this search box.

NAJFINIJI GULAŠ ZA USKRŠNJI POST: Zamena za meso je briljantna, sprema se 20 minuta i košta manje od 300 dinara

Foto: Pixabay

Vreme je Uskršnjeg posta koji traje do 4. maja i svi oni koji poste, a ljubitelji su dobre kuhinje odavno su se prilagodili. Ipak, dobrih ideja za posnu trpezu nikad dosta.

Posni gulaš je jedan od najboljih mogućih specijaliteta. Umesto mesa idu šampinjoni ili bukovače, a birajte po vašem ukusu. Nije greška ni da iskoristimo i jedne i druge. A pored fenomenalnog ukusa, idealan je i zbog kratkog vremena za pripremu – potrebno je svega 20 minuta, ali i cene – sve zajedno izađe manje od 300 dinara.

Imamo i jedan mali save – gulaš je bolje pripremiti od manje količine pečuraka je, kao što znate, one ne mogu dugo da stoje.

Takođe, nisu baš ni najpoželjnije za podgrevanje.

Sastojci:

1 pakovanje pečuraka (bukovače ili šampinjoni, ili od svakih po malo)

200 ml kuvanog paradajza (može i pelat)

1 mala glavica crnog luka

začini po želji

Foto: Pixabay

Priprema:

Pečurke iseckati na kockice i s lukom uraditi isto. Prvo u posudu stavite luk da se dinsta na malo vode, posolite i dodajte pečurke. Nakon 10 minuta one će već omekšati, a onda je vreme da se doda paradajz i da se u njemu sve lepo ukrčka još desetak minuta.

U već gotov gulaš možete da dodate začine po želji. Jedite dok je toplo i sveže, a za sutra spremite novu količinu, jer pečurke nije poželjno podgrevati.

A kako gulaš bez pirea? Imamo recept a posnu verziju, jednako dobru kao original.

Sastojci:

1 kilogram krompira

1/2 kašike soli

200 ml biljnog mleka (bademovo, pirinčano, sojino, ovseno…)

4 kašike maslinovog ulja

Priprema

Oljuštite krompir i ostavite ga da odstoji u hladnoj vodi najmanje dva sata.

Skuvajte krompir, pa procedite vodu kad bude mekan.

Ispasirajte krompir zadnjom stranom viljuške ili mikserom.

Dodajte ulje i so, pa dobro promešajte.

Zatim, postepeno sipajte vruće ili toplo biljno mleko, uz mešanje. Sipajte dok ne budete zadovoljni gustinom.

Espreso/Glossy/Milica Ilić/

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti