Претрага
Претрага
Close this search box.

Napravite je od samo 2 sastojka: Moćna infuzija posle koje će vaše sobne biljke rasti kao iz vode

Foto: Pexels

Ovaj rastvor pozitivno će delovati na razvoj korena, omogućuje cveću da bude raskošnije i bujnije, sprečava pojavu gljivica.

Nije tajna da je biljkama, posebno u fazi rasta, potrebna dodatnu njegu, pre svega redovitu prihranu, ali ako vidite da vaše biljke posustaju, posegnite za receptom od kojeg će momentalno živnuti. Baš zbog toga kolokvijalno se naziva i infuzijom za biljke.

Tu dolazimo do dobro čuvane tajne. Naime, aspirin, osim što se koristi u medicinske svrhe, može poboljšati i rast biljaka te im pomoći da se oporave.

Razlog tome je salicilna kiselina koja pomaže u rastu biljaka. Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u saksijama na balkonu.

Sve što vam je potrebno za ovu infuziju jedna je tableta aspirina i decilitar destilovane vode.

Izmrvite tabletu i ubacite u vodu, mešajte sve dok se ne otopi. Ovim rastvorom možete zalivati ili prskati biljke, jednom nedeljno za najbolje rezultate.

Ovaj rastvor pozitivno će delovati na razvoj korena, omogućuje cveću da bude raskošnije i bujnije, sprečava pojavu gljivica, a odličan je i za rezano cveće. Rastvor samo dodajte u vazu ako želite da vam buket duže potraje.

najžena.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti