Претрага
Close this search box.

Napravite raskošni italijanski krem od pistaća i samo filujte – palačinke, peciva, torte i slatkiše

Foto: elements.envato.com

Pistać krem mnogo je zastupljen u Italiji, dosta se koristi i u Turskoj. Poslednjih nekoliko godina počeo je više da se koristi i kod nas.

A ako već niste otkrili čari autentičnog italijanskog krema od pistaća koji će vam pružiti neodoljivu aromu i teksturu, krajnje je vreme.

Ovaj višenamenski krem možete koristiti za filovanje torti, kolača ili ga jednostavno namazati na krišku svežeg hleba i onda uživati.

Sastojci:

  • 160 g sirovih, neslanih pistaća (oljuštenih)
  • 200 ml punomasnog mleka
  • 35 g neslanog maslaca
  • 110 g kvalitetne bele čokolade
  • 15 g šećera u prahu
  • prstohvat morske soli (opciono)

Postupak pripreme:

Najpre pripremite pistaće. Zagrejte vodu do ključanja u manjoj šerpi. Ubacite pistaće i kuvajte 3-4 minuta. Ocedite ih i prebacite na čist kuhinjski peškir. Nežno protrljajte pistaće kroz peškir da biste uklonili preostale ljuskice.

Potom u blender ubacite očišćene pistaće, 90 ml mleka i šećer u prahu. Miksajte oko 5-6 minuta, povremeno stružući ivice posude, dok ne dobijete glatku pastu.

U drugoj šerpi zagrejte preostalo mleko i maslac na srednjoj vatri. Kad se maslac otopi, dodajte sitno seckanu belu čokoladu. Sklonite sa vatre i mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi.

Postepeno sipajte čokoladnu smesu u blender sa pastom od pistaća. Miksajte na srednjoj brzini dok ne dobijete homogenu, svilenkastu teksturu. Po želji, dodajte prstohvat morske soli za intenzivniji ukus.

Ako želite još intenzivniju zelenu boju, možete dodati malu količinu prirodne boje za hranu na bazi spiruline.

Foto: elements.envato.com

Čuvanje krema od pistaća

Prebacite krem u čistu staklenu teglu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim ga čuvajte u frižideru do dve nedelje.

Savet za serviranje

Ovaj raskošni krem od pistaća savršeno se slaže sa raznim desertima. Probajte ga kao fil za kroasane, eklere ili makaronse. Takođe je odličan kao premaz za palačinke ili dodatak sladoledu od vanile.

Uživajte u ovom autentičnom italijanskom specijalitetu koji će oduševiti vaša čula i doneti dašak Mediterana u vašu kuhinju!

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti