Претрага
Претрага
Close this search box.

Ne laju i ne prave buku: Pet najtiših rasa pasa (FOTO)

Foto: mundoperros.es

Pas koji se neprestano čuje može da bude prilično iritantan. Ako živite u zgradi, a razmišljate o tome da udomite ljubimca, razmislite o sledećim rasama.

Kako piše “The Spruce Pets”, najtiših rasa pasa koje ne laju, pa tako neće ni nervirati komšije ima malo, pa vam ih predstavljamo u nastavku:

Avganistanski hrt

Ovo su obično tihi i nezavisni psi, iako mogu da budu razigrani u društvu omiljenih ljudi. Jako su odani svojim porodicama.

Akita

Akite mogu biti izvrsni psi čuvari i obično će lajati samo kako bi vas upozorili na opasnost. Izrazito su odani i stvaraju čvrste veze sa samo nekoliko ljudi. Zato su povučeni u društvu stranaca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Akitas (@akitasworld)

Basenji

Basenji je rasa koja ne laje, već proizvodi čudan zvuk nalik jodlanju. Rasa nije posebno bučna, ali nije ni tiha. Kada se uzbude, vlasnici mogu da očekuju cviljenje ovih energičnih pasa.

Foto: patterjack.com

Čau čau

Čau čau ne laje osim ako ne oseti opasnost, ali čak ni tada nije posebno glasan. Ponekad ima reputaciju agresivnog psa, ali to je uglavnom zato što želi da zašti sebe i svoju porodicu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chow Chow World (@chowchowsworld)

Škotski ovčar

Inteligentni i atletski građeni, škotski ovčari biće tihi sve dok nemaju nešto važno da “kažu”. Ova nežna rasa uklopiće se u gotovo svaki dom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @rough_collie

b92.net/index.hr

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti