Претрага
Претрага
Close this search box.

NEKAD SIROTINJSKA HRANA, DANAS ODLIČNA ZA LINIJU! Jelo bogato vitaminima, sadrži mali broj kalorija

Foto: Printscreen/YT/FOOD WISHES

Nutricionistkinja komentarisala palentu, mnogi imaju pogrešno mišljenje o njoj!

Palenta je nekad bila sirotinjska hrana, jednostavno jelo koje se posluživalo uz domaće mleko, kiselo mlijeko, preprženu slaninu ili luk ispržen na masti. Mnogi često misle da su kačamak i palenta isto, ali nisu. Kačamak se pravi od neprerađenog projinog brašna, onog koje su nekada koristile naše bake i deke.

S druge strane, palenta je jelo koje se pravi od krupno mlevenog osušenog kukuruza iliti kukuruzne krupice. Hrvatska nutricionistkinja Olja Martinić za 24sata.hr otkrila je benefite konzumiranja palente. Ističe da sadrži mali broj kalorija pa je odličan izbor ako pazite na liniju. Celo zrno kukuruza je zdravo kao i svako žito, jer je bogato vlaknima i mnogim vitaminima, mineralima i antioksidansima.

“Kukuruzna krupica bogata je vitaminima B, vitaminima K i E, fosforom, magnezijem, cinkom, kalijem, bakrom, selenom i manganom. Osim toga, sadrži mali broj kalorija pa je odličan izbor ako pazite na liniju. Celo zrno kukuruza je zdravo kao i svako žito, jer je bogato vlaknima i mnogim vitaminima, mineralima i antioksidansima”, rekla je Olja Martinić, dijetetičarka i nutricionistkinja Nutricionističkog savetovališta iz Splita.

MONDO

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti