Претрага
Close this search box.

NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula

Printscreen/YouTube

Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.

Potrebno je

Za njoke:

  • 4 krompira
  • 250 g višenamenskog brašna
  • 1 kašičica soli, plus više za vodu za testeninu
  • 1 kašika maslinovog ulja

Za pesto od spanaća:

  • 200 g spanaća
  • 130 g svežih listova bosiljka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica kvasca
  • pola kašičice soli
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompire dobro očistite i operite, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Izbockajte ih viljuškom i pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohladite pa oljuštite koru. Zatim ih narendajte i napravite oblik gnezda. Posolite, pa pospite brašnom, a u centar sipajte maslinovo ulje. Rukama dobro umešajte maslinovo ulje. Testo mesite sve dok se ne sjedini. Nožem odsecite komad testa pa ga razvaljajte u dugačku kladu. Isecite na valjuške, pa svaki komad razvaljajte po dasci. Jedan deo njoka stavite u posoljenu ključalu vodu, pa kuvajte dok ne izađu na površinu. Prebacite na pleh obložen pek papirom, sve dok sve njoke ne budu kuvane.U blender stavite odleđeni spanać, bosiljak, kvasac i beli luk. Nalijte maslinovim uljem i blendajte, sve dok ne dobijete glatku teksturu. Pestom prelijte njoke pa pospite veganskim parmezanom. Bon appetit!

trpeza.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti