Foto: istockphoto.com

Nova godina simboliše start od nule, priliku da ispravimo stare greške koje smo ostavili iza nas. Zato većina na početku sebi obeća baš ovo: „Nova godina – nova ja!“

Promeniću loše navike, prestaću da pušim, zdravije ću se hraniti, više ću trenirati, češće ću ići u pozorište ili ću više vremena provoditi sa bliskim ljudima.

Sve te želje su na mestu, međutim, da li smo zaista iskreni i istrajni u njima ili su one samo reda radi.

Zašto većini „propadne“ dijeta ili odustanu od teretane ubrzo nakon izrečene ove naredbe, desilo vam se to bar jednom zar ne?

Često se odlučujemo na rigotozne odluke samo jer znamo podsvesno da bi tako trebalo i postavljamo sebi visoke ciljeve i tako se opeterećujemo i upravo zbog toga ne istrajemo.

Svoje ciljeve nemojte gledati kao običan spisak čije stavke što pre trebate da štiklirate. Kako biste zapravo istrajali i stigli do onoga šta želite, potrebno je da na dnevnom nivou težite ka tome. Zato je najbolje da vam vaš put ka ciljevima ne bude teret nego navika.

Imati ciljeve i želje je sjajno za početak svake Nove godine, težite ka njima, ali nemojte se razočarati ukoliko ne pođe baš sve po planu, u redu je posustati i početi ispočetka.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments