Претрага
Претрага
Close this search box.

Novi opasan trend među Srbima: Farbaju golubove da bi otkrili pol deteta (FOTO)

FOTO: Depositphotos
Trend da parovi koji iščekuju decu pol bebe otkrivaju farbanjem golubova u roze ili plavo opasan je ukoliko oni sami farbaju ptice, izjavio je golubar Nikola Jovović.

On je objasnio da taj novi običaj ne podržava, ali da je, ukoliko se već golubovi nabavljaju za tu svrhu, najbolje obratiti se golubaru i odgajivaču, a ne da ih sami hvataju.

-Ne postoji niko ko se bavi profesionalno bojenjem golubova, ali postoje određene boje koje su pre svega namenjene odgajivačima da bi zaštitili svoje golubove od grabljivica. Najčešće je roze, može da bude i plava i zelena. Mi tako obeležavamo golubove, jer je to neprirodna boja i samim tim grabljivica prilikom nailaska na jato ne reaguje na takvog goluba, odnosno izbegava goluba zbog neprirodne boje. Takođe je i nama lakše kao odgajivačima da ga identifikujemo i pratimo u odnosu na druga jata – objasnio je Jovović.

Dodaje da je ovaj trend opasan ukoliko ljudi sami farbaju goluba jer, kako kaže, sprej koji se nalazi na tržištu i koji služi za farbanje golubova ne nanosi nikakvu štetu, a ukoliko se koristi neka druga farba ona ptici može da zalepi perje i samim tim da je ubije.

Tanjug

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Ana
07.03.2023 22:38

Ne znam da li sam skoro pročitala nešto luđe

Povezane vesti