Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVI SUPERHEROJI: Dva prijatelja iz detinjstva voziće “Keca” 4766 kilometara kroz Evropu kako bi pomogli deci oboleloj od raka (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram

Marko Bogdanović za sebe kaže da je zaljubljenik u starovremenska vozila i u putovanja. Sa svojim prijateljem iz detinjstva Bojanom Bojovićem, poželeo je da da mali doprinos našem društvu i da pokažem da je uz malo odricanja i dobre organizacije, moguće i učiniti. Oni su napravili projekat “Zastava humanosti” u saradnji sa NURDOR-om

Zamisao je da kroz 12 dana proputuju 12 zemalja– Srbiju, Mađarsku, Slovačku, Poljsku, Češku, Nemačku, Holandiju, Belgiju, Luksemburg, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku, gde će obići zanimljiva mesta, izveštavati o tome i uz pomoć prijatelja prikupiti sredstva za decu obolela od raka iz Srbije. Na put su krenuli Zastavom 101, popularnim “Stojadinom” ili “Kecom”. Uz pomoć humanitarnog udruženja Nurdor sva prikupljena sredstva će biti donirana za lečenje dece, kojoj je pomoć najpotrebnija.
-Nažalost, u našoj zemlji postoje mališani oboleli od raka. U nedostatku sredstava za lečenje, želeo sam da svojim društveno odgovornim angažovanjem pomognem. Priroda mog posla je takva, da putujem i da sam prisutan na više kontinenata, obzirom da sam jedan od rukovodilaca izvozne prodaje, jedne domaće kompanije- rekao je za naš portal Marko.

Na taj način želeo je da ljudima dobre volje, svojim prijateljima i poslovnim partnerima, skrene pažnju na ovu problematiku kako bi se dodatno angažovali i kako bi pomogli da društvo učine lepšim za život dece. NURDOR, nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, je prepoznao nameru i bezrezervno im pomogao, na čemu im je Marko neizmerno zahvalan.
-Zastava 101 je deo naše zapostavljene istorije. Na ovaj način sam želeo da odam počast, obzirom da je prosle godine bilo 50 godina od otpočinjanja proizvodnje ovog automobila.
Namera je da davno zaboravljene vrednosti predstavimo kao nesto neophodno u vremenima koja predstoje- istakao je Bogdanović i dodao da su reakcije ljudi neverovatne., kako zbog humanitarnog aspekta tako i zbog samog automobila.
-Posebno je primetno u zemljama bivšeg istočnog bloka, gde je ovaj model automobila upamćen kao nešto što je za njih svojevremeno bilo nedostižno- naveo je naš sagovornik.
Zastava humanosti Marka i Bojana; foto: Printscreen/Instagram

“Stojadin” je pre skoro 50 godina uspeo da se “dočepa” Afrike, krenuvši iz Kragujevca. Nadamo se da će i ova dva prijatelja uspeti da dostignu sebi zacrtan cilj i svima pokažu da je lako biti nečiji superheroj.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti