Претрага
Претрага
Close this search box.

NOVOSADSKE I ITALIJANSKE DAME SE OKREĆU ZA NJIMA KADA IH NOSITE Našli smo savršene letnje torbe- radi ih Milka Žepina iz Kaća (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Milka Žepina, u zanosu nostalgije za jednom torbom iz mladosti, rešila je da sebe obraduje sličnom. Drag ceger, koji će je podsećati na neko davno leto, tražila je svuda u Novom Sadu, ali bezuspešno. Stvar je uzela u svoje ruke i napravila čak tri. Voćkice i cveće na torbi šetale su se Ribljom pijacom, a novosadske dame ostajale su bez teksta. Tako je Milkina nostalgija za jednom torbom postala hobi od kojeg ništa ne može da je odvoji. 

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Nisam razmišljala da će se ljudi okretati za cegerima. U Italiji i Beogradu se ista stvar desila. Ja to toliko volim da nekada izgubim pojam o vremenu dok ih ukrašavam- rekla je za naš portal Milka i dodala da joj u svemu mnogo pomažu ćerka Ivana i unuka Lenka, a sam naziv torbi “Handmade by Lenka” govori o porodičnoj povezanosti i ljubavi.

Milka Žepina sa svojom unukom Lenkom na koju prenosi svoj talenat i kreativnost; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Da se vidi da to radi s uživanjem, pokazuje činjenica da su urađeni s posebnom pažnjom, ljubavlju, pedantnošću, a svaki od njih priča priču o osobi koja ih nosi. Koristi različite materijale- od raznobojnog perja, tila, heklanih detalja do cirkona, a ističe da njene cegere nose i novosadske dame, poput Olivere Balašević.

-Ne tražim inspiraciju, meni sve samo dođe dok radim. Svaka je unikat. Cegeri su ručno pleteni, jedan gospodin ih ručno pravi. Treba ih dobro paziti, da bi vam što duže trajali. Veoma mi pomaže moja ćerka, koja je moderna, mlada žena. Ona mi sugeriše i pomaže u odabiru materijala.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Posebna torba u porodičnoj kući u Kaću, koja stoji kao ukras, jeste urađena s posebnom emocijom i izrađena je od roze haljine za balet koju je nosila njena unuka pre nekoliko godina.

-Ona svira klavir, a baletska haljina je sada moj najlepši ukras na kaminu- priča Milka sa sjajem u očima.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Da torbe pričaju priču govori i jedna- drvo sa jabukama, ručno napravljene ovčice, livada, cveće i nebo, završila je kod jedne mame koja je sa svojom porodicom, koju čini petoro dece i suprug, život u gradu zamenila sa životom na selu.

-Pet srca, plave i roze boje, takođe na torbi, predstavljaju njenu decu. Kada je torba stigla do nje uspela je da je rasplače, svi ti detalji su je prijatno i neočekivano iznenadili.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Handmade by Lenka (@handmade.bags.by.lenka)

Kada sledeći put na ulici budete videli trešnje na cegeru, perje koje se vijori na povetarcu ili vojvođanske motive na torbi, setite se da je njihov tvorac Milka Žepina, ali i njena unuka Lenka.

Ivona Karan

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Ceca-rak
06.07.2023 13:00

Bravo Milka, divne su ti torbe!

Povezane vesti