Претрага
Претрага
Close this search box.

OD OVOG PRIRODNOG ZAČINA DOBIĆETE ZLATNA USKRŠNJA JAJA: Ofarbajte ih u boju koja privlači obilje i bogatstvo

Foto: Pexels

Dosadile su vam obične i već viđene boje za uskršnja jaja, hteli biste da probate nešto drugačije, na ovaj način ćete dobiti savršena uskršnja jaja ofarbana prirodnim sastojcima

Prelepa, svetlucava jaja koja izgledaju moćno, a farbana prirodnom bojom, bez hemije. Veruje se da zlatna boja privlači obilje i bogatstvo, i zato neka vaša zlatna uskršnja jaja budu za srećnu i bogatu godinu.

Sastojci:

  • jaja (količina po želji),
  • kurkuma,
  • so,
  • alkoholno sirće,
  • ulje,
  • zlatni jestivi prah za kolače ili zlatni gliteri

Ukoliko želite da dobijete svetliju boju, koristite bela jaja, prelite ih vodom i dodajte jednu kašiku soli, kad proključa, kuvajte još 7 minuta na laganoj vatri. Zatim ih prebacujemo u hladnu vodu da se ne bi prekuvala.

Za bojenje nam je potrebna kesica kurkume od 20g, 800 ml tople vode i jedna kašika alkoholnog sirćeta. Sve ćemo to promešati, pa u dobijenu tečnost potopiti jaja. Jaja položite kašikom, a izvadite rukavicama dok se boja ne osuši, jer kurkuma intenzivno boji sve sa čime dođe u dodir. Sada ostavite jaja da otstoje u bolji 90 min.– ako hoćete intenzivniju boju, može i duže, uz povremeno mešanje. Postoji i brži način farbanja jaja u kurkumi, ukoliko nemate vremena da čekate 90 minuta, a taj način možete pogledati u videu.

Na kraju premazujemo zlatna jaja uljem i tapkamo zlatni jestivi prah na njih.

stil.kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti