Претрага
Претрага
Close this search box.

Omiljeni DORUČAK SRBA, može biti OPASAN PO ZDRAVLJE! Ako na deklaraciji pročitate ovu skraćenicu, NIKAKO NE KUPUJTE!

Foto: elements.envato.com

Viršla može biti samo proizvod koji je napravljen od mesa, ali ukoliko samo izgleda kao viršla ona to ne mora da bude.

Nepisano je pravilo da je nezdrava hrana najukusnija. Koliko god se trudimo da je izbegnemo, često se nađe na našem jelovniku.

Verovatno ste i sami pretpostavili o čemu je reč, radi se o viršlama.

Namirnica koja je često na sniženju, a retko ko bi vam rekao da je štetna za čovekov organizam i da je odmah izbacite iz ishrane!

Najsporniji sastojak prerađevina, o kojem se u javnosti već godinama govori, jeste tzv. mašinski separisano meso (MSM) koje spada u najlošije, neku vrstu mesnog otpada.

– Ako neko prodaje salamu po ceni manjoj od 200 dinara za kilogram, jasno je da u njoj nema ni trunke mesa! U salami najviše ima tzv. mašinski separisanog mesa (MSM), odnosno samlevenih šija, trtica i leđa sa kostima, kao i ostataka antibiotika, hormona, koksidiostatika i teških metala.  – upozorava doktor veterinarske medicine Miroslav Stojšić, za Alo!

Pileće viršle nisu zdravije

Ako se opredelite za pileće ili ćureće viršle jer mislite da imaju manje masnoća, možda ste u pravu, ali svakako morate biti oprezni, jer proizvođači obično umesto masnoće u viršle dodaju so. Recimo, ćureće viršle imaju 2 grama zasićenih masnoća i 99 kalorija, ali imaju 500 mg soli, dok pileće imaju čak 600 mg soli, što je gotovo trećina preporučenog dnevnog unosa. Još ako dodate kečap, senf i majonez, količina unete soli se još uvećava.

Vrlo je teško naći viršle koje su napravljene od mesa organski uzgajanih životinja koje nisu primale antibiotike ni hormone.

srbijadanas.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti