Kolač sa sirom osvežen notama limuna donosi savršenu harmoniju koja će razgaliti i dušu i telo
Recept za čizkejk sa makom donosi savršenu kombinaciju mlevenog keksa, maslaca i kremastog maskarpone sira, začinjenog makom, ali notama limuna i limete.
Ukrasite ga svežim borovnicama i narom za potpuni doživljaj uživanja.
Vreme pripreme:
- oko 60 minuta
Sastojci:
- 3 šolje mlevenog keksa
- 1/2 šolje maslaca
- 750 g maskarpone sira
- 3/4 šolje šećera
- 3 jajeta
- 4 kašike maka
- po 2 kašičice soka i kore limuna i limete
- 1/2 šolje slatke pavlake
- borovnice i nar za dekoraciju
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 170 stepeni Celzijusa. U jednoj posudi pomešajte mleveni keks i otopljeni maslac. Utisnite ovu smesu na dno kalupa obloženog pek papirom.
2. U drugoj posudi umutite maskarpone sir i šećer dok ne postane glatko. Dodajte jedno po jedno jaje, mutite između dodavanja. Zatim dodajte mak, rendanu koru limuna i limete, kao i sokove od limuna i limete. Dobro promešajte.
3. Smesu prelijte preko pripremljene kore od keksa i poravnajte površinu.
4. Pecite kolač u zagrejanoj rerni oko 45 minuta, ili dok ne dobije zlatno smeđu boju i ne postane čvrst na dodir.
5. Izvadite kolač iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi, a zatim stavite u frižider preko noći.
6. Pre služenja ukrasite kolač svežim borovnicama i komadićima nara.
Bon appetit!