Претрага
Close this search box.

OVAJ SASTOJAK UBACITE DOK KUVATE KUKURUZ Biće mek, sočan i sladak ZA SAMO 20 MINUTA

Foto: Pexels
Rezultat će vas oduševiti, jer savršeno slatki i nežan ukus kukuruza će vas naterati da uzmete repete.
Ne treba vam više od 20 minuta da pripremite ovo jelo, a ako vam se dopadne rezultat, pokušajte da pripremite drugo povrće na ovaj način.
– 4 šolje vode – 6 kukuruza – 1 šolja mleka – 100 grama putera – 1 kašika soli

Priprema: U veliku posudu sipajte vodu i sačekajte da proključa. Dodajte šolju mleka, puter i so. Kada se puter rastopi, dodajte kukuruz i smanjite vatru. Kuvajte oko osam minuta. Potom izvadite kukuruz i servirajte.

Foto: Pexels

Zašto je kukuruz super namirnica? Prosečan kukuruz ima oko 300 zrna, a svako od njih skladišti ugljene hidrate, proteine, vitamine, minerale i vlakna. Jedan svež kukuruz ima oko 100 kalorija.

Veruje se da je sveže povrće zdravije od kuvanog, ali to se ne odnosi na kukuruz. Naime, američki istraživači su otkrili da tokom termičke obrade kukuruza, kuvanja ili pečenja, dolazi do oslobađanja molekula sa antioksidacijskim delovanjem, što povećava njegove zaštitne moći.

Kukuruz takođe sadrži jake antioksidante, lutein i zeaksantin, beta karoten, vitamine B, magnezijum, fosfor i vitamin C.

Redovno konzumiranje kukuruza podstiče rad metabolizma i varenja, kao i izbacivanje toksina iz tela i sprečava razvoj crevnih bolesti.

Kukuruz je odličan izvor vitamina B1 koji ima važnu ulogu u funkciji mozga.

najzena.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti