Претрага
Претрага
Close this search box.

Ovo je najgora hrana za krvni pritisak: Jedemo je svakodnevno, a nismo svesni koliko škodi srcu

Foto: Abiomed.com

Uglavnom smo preplavljeni tekstovima o hrani koja spušta i reguliše krvni pritisak.

Koliko god da je važno da znamo koja je to hrana najbolja za regulaciju krvnog pritiska, od izuzetne važnosti je i da otkrijemo koju hranu treba da izbegavamo. Sajt WebMd izdvaja jela i namirnice koje negativno utiču na vrednosti krvnog pritiska.

1.Zamrznuta jela

Brza su i praktični. Ali su takođe prepuna natrijuma, pa je najbolje da ih izbegavate. Ako vam s vremena na vreme treba nešto brzo, potražite opcije sa 600 miligrama natrijuma ili manje.

2. Slane grickalice

Većina čipsa, krekera i kokica ima visok sadržaj natrijuma. Na primer, porcija običnog čipsa od ima oko 50-200 miligrama. Probajte orašaste plodove, semenke, čips ili perece sa malo ili bez natrijuma kada se pojavi želja.za grickanjem Ili probajte svežu šargarepu ili štapiće celera.

3. Kisela hrana i njihovi sokovi

Kiseli kupus i druga kisela ili slana hrana često sadrže dosta natrijuma. Sok od kiselih krastavaca ima oko 900 miligrama, u zavisnosti od brenda. Pokušajte da ograničite količinu kisele hrane koju jedete.

4. Hleb

Nema slan ukus, ali ipak ima dosta natrijuma. Jedna kriška belog hleba ima između 80 i 230 miligrama.

5. Supa

Ukusna je i izuzetno prija po hladnom danu, ali često ima puno natrijuma. Jedna šolja supe od paradajza može da dostigne od 700 do 1.260 miligrama. Umesto kupovne supe napravite svoju verziju i začinite je biljem i začinima.

najzena.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti