Ovo je pet najskupljih spotova svih vremena! (VIDEO)

Neke od najskupljih spotova snimili su Majkl Džekson i Madona, što i ne čudi, jer je poznato da su ove dve zvezde imale dovoljno novca  da mogu da potroše milione za film od nekoliko minuta.

Uprkos tome što su neki spotovi koji se nisu našli na ovoj listi svetskoj publici možda  prepoznatljiviji i popularniji, u nastavku donosimo pet najskupljih spotova ikada.

Majkl Džekson –  „Black or White“, 6.9 milliona dolara

Iako je zamišljeno da spot košta 4 miliona dolara, budžet je premašen, jer je Džekson želeo sve. Ovaj spot je 1991. godine premijerno prikazan u 27 zemalja istovremeno i procenjuje se da ga je tada videlo 500 miliona ljudi, što ga je u to vreme činilo i najgledanijim muzičkim spotom ikada.

Madonna — „Bedtime Story“, 7.7 milliona dolara

Ovo je prvi od tri najskuplja spota koje je Madona, ali i bilo koja druga zvezda ikada snimila. Premijerno, spot je prikazan u bioskopima u Njujorku, Čikagu i Santa Monici, a  postao je trajna postavka kolekcije Muzeja modernih umetnosti u Njujorku.
<enter/iframe>

Madona — „Die Another Day“ 7.9 milliona

Ova spot snimljen je pre 15 godina, a nominovan je i za prestižnu nagradu Gremi. Inspirisan je Džejmsom Bondom i sadrži brojne, tada preskupe, efekte.

Madona — „Express Yourself“, 9.4 milliona

Predviđeni buđet bio je 5 miliona te 1989. godine, a premašen je skoro za duplo.

Majkl Džekson i Dženet Džekson — „Scream,“ 10.7 milliona

Procenjuje se da je ovaj spot pogledalo preko 64 miliona ljudi.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti