Претрага
Close this search box.

Ovo su najbolja jela za GOSPOJINSKI POST, spremaju se brzinski, zdrava su i dopašće se i NAJVEĆIM GURMANIMA

Foto: Pexels

Gospojinski post uvek počinje na Svete mučenike Makaveje, 14. avgusta, i traje dve nedelje, do velikog praznika.

Gospojinski post je najkraći, ali veoma strog, i ispred njega po strogosti prednjači samo Vaskršnji.

Uveden je u čast i prema primeru Presvete Bogorodice, Majke Božje, koja je vreme pre upokojenja provela u stalnom postu i molitvi.

Dok traje Gospojinski post, vikendom možete da jedete hranu spremljenu na ulju i da pijete vino, dok na Preobraženje mogu da se pripreme i specijaliteti od ribe.

Najbolji posni recepti za Gospojinski post

Jedno od najlepših posnih jela je manastirski posni prebranac na vodi, a recept za ovo jelo datira iz 18. veka.

Foto: Printscreen Youtube

Posni prebranac se sprema veoma lako, izuzetno je ukusan, a savršeno se uklapa u stroga pravila Gospojinskog posta.

Varivo od soje

Jedno nepravedno zaboravljeno jelo je varivo od soje.

Foto: Printscreen Youtube

Zasitno je i praktično, prijaće u svakom momentu.

Posna musaka sa sojinim ljuspicama

Posna musaka sa sojinim ljuspicama je najjednostavniji recept za ručak bez mesa.

Foto: Printscreen Youtube

Obožavaće je cela porodica!

Posni paprikaš

Posni paprikaš je jelo za dušu.

Foto: Printscreen Youtube

Jelo je toliko ukusno da nećete ni primetiti da u njemu nema mesa.

Posne bajadere

Tokom posta ljudi obično nemaju previše ideja, pogotovo za poslastice, pa najčešće vrte jedno isto.

Foto: Printscreen Youtube

Slatkiši su nešto što niko neće odbiti, a oni takođe ne moraju da gube na ukusu – ove posne bajadere su pravi primer.

zena.blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti