Fenomenalna poslastica od palačinki za sve svečane prilike.
Potrebno je
- 180 g oštrog brašna
- 35 g kakao praha
- prstohvat soli
- 10 g kristal šećera
- 3 jaja
- 260 ml mleka
- 160 ml vode
- 60 g meda
- 25 ml suncokretovog ulja
Za krem:
- 250 g krem-sira
- 90 g šećera u prahu
- 150 g kisele pavlake
- 250 g slatke pavlake
- 4 kašike šećera u prahu
Napomena: Od navedene količine dobićete oko 14 palačinki.
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, so i šećer. Postepeno dodajte mleko, uz neprestano mešanje. Sipajte vodu i mešajte, sve dok ne dobijete glatku smesu. Zatim testo procedite kroz sitno sito, da uklonite grudvice. Umešajte med, pa sve promešajte. Pustite da odstoji 20 minuta. Zatim, sipajte ulje u testo. Pecite palačinke, s obe strane, u podmazanom tiganju, na srednjoj vatri. U jednoj posudi pomešajte krem-sir, 45 g šećera u prahu i kiselu pavlaku dok ne dobijete glatku smesu. U zasebnoj posudi, umutite slatku pavlaku sa 45 g šećera u prahu dok ne dobijete čvrst šlag. Ovu smesu dodajte u kremu pa dobro sjedinite. Kremom premažite svaku palačinku, pa dvaput preklopite. Slažite jednu palačinku na drugu, formirajući rolnu. Umotajte tortu u kalup za torte pa je prekrijte providnom folijom. Ostavite u frižideru bar 8 sati. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
trpeza.alo.rs