Paprike su odličan izvor vitamina i mogu se jesti takoreći same, ili punjene, pohovane ili u salati. Iako ih uglavnom jedemo punjene mesom, da li ste nekad probali paprike punjene sirom? Recept je prost i gotovo svako može da ih napravi.
Sastojci za paprike punjene sirom:
- 1 kg paprika za punjenje
- 350 g krem-sira (može i mlad)
- 1 čen belog luka
- 2 kašike rendanog parmezana
- pola glavice crnog luka
Priprema paprika punjenih sirom:
Paprike operite, osušite odnosno prebrišite ubrusom ili krpom i skinite peteljke, pa napravite od njih poklopce i očistite njihovu unutrašnjost.
U činiji pomešajte krem-sir, parmezan, sitno seckan beli luk. Crni luk sitno iseckajte i kratko propržite kako bi paprike imale bolji ukus, pa dodajte u činiju sa ostalim sastojcima i promešajte dok se sve ne sjedini.
Kašikom uzimajte smesu i punite spremne paprike pa probajte da malo i nagurate smesu u paprike. Stavite “poklopac” preko paprika i pržite ih u tiganju. Ne treba im mnogo vremena, samo dok ne poprime paprike boju.
ona.telegraf.rs