Претрага
Close this search box.

Pasta sa nadevom od kelja: Pravo “utešno” jelo za ove hladne dane

Foto: Connoisseurus Veg

Iako je veoma zdrav, kelj, čini se, retko kad zaluta na našu trpezu. Uglavnom se sprema kao varivo, što može da bude dosadno i neinspirativno za kuvanje, zbog čega smo za vas pripremili uzbudljiv recept koji ćete poželeti da isprobate.

Pasta od kelja kombinuje omiljenu italijansku testeninu sa sa sočnim sosom od sotiranog keljom, kremaste rikote i slanog parmezana.

Uz koricu limuna, beli luk i dašak crvene tucane paprike, ovo je pravo “utešno” jelo za ove hladne dane.

Sastojci

  • 350 g testenine
  • 200 g slanine za prženje
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka zgnječeno
  • crvena tucana paprika prema ukusu
  • 200 gr kelja
  • koricu 1/2 limuna
  • 100 gr parmezana
  • 1/2 kašičice soli
  • biber prema ukusu

Priprema:

Stavite testeninu da se kuva prema uputsvu sa pakovanja.

Za to vreme dobro operite i ocedite kelj. Isecite korenasti deo i ostavite samo listove koje ćete da isečete na veličine zalogaja.

U velikoj šerpi ispecite slaninu i izvadite je da se ocedi. U preostalu masnoću dodajte maslinovo ulje, stavite beli luk i tucanu papriku da se prodinstaju. Potom ubacite kelj i dinstajte sve oko pet minuta.

Smanjite toplotu, i potom dodajte jednu utlaču vode u kojoj se kuva testenita, rikotu, parmezan, so, biber i koricu limuna. Mešajte dok sos ne postane kremast. Ubacite prženu slaninu.

Iscedite i prespite testeninu u sos, mešajte dok se sve dobro ne sjedini, povremeno dosipajući vodu od testenine, ukoliko je potrebno.

Poslužite odmah.

Prijatno!

telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti