Претрага
Претрага
Close this search box.

PAZITE ŠTA PRIČATE, ILI POTPISUJETE: Astro savet za nedelju 7. jul – Posavetujte se sa Strelcem, ili Ribama

Foto: Pixabay

Mesec je od jutros oko šest sati, u vatrenom i temperamentnom Lavu, praveći konjunkciju sa oslabljenim Merkurom i opoziciju sa retrogradnim Plutonom.

Ovi aspekti upozoravaju na oprez sa rečima, pisanim ili izgovorenim, kao i sa zvaničnim izjavama, naročito ako ste preko posla prisutni u javnosti (umetnici, glumci, muzičari, diplomate).

Merkur je planeta komunikacija, logike i načina na koji rešavamo probleme, Mesec simbol emocija, a Pluton predstavlja moć, dominaciju, novac, strast. Pri tom se Mesec i Merkur nalaze u vatrenom Lavu, a Pluton u naizgled hladnokrvnoj Vodoliji. Kada se simboli emocija i logike nađu blizu jedan drugoga, skloni smo nelogičnim zaključcima i pogrešnim odlukama.

Zato je bolje da se, ukoliko nemate dovoljno argumenata, ne upuštate u diskusiju sa jačima od sebe. Jer, ćutanje je zlato, i uvek je pametnije dobro razmisliti, pre nego što kažete nešto zbog čega ćete se kasnije pokajati. Merkur simbolizuje i decu, pa roditelji mogu biti previše strogi u situacijama u kojima se to ne očekuje od njih.

Na zdravstvenom planu, ovi aspekti mogu doneti kardiovaskularne tegobe i bolove u leđima.

Merkur je simbol saobraćaja, a opozicija sa retrogradnim Plutonom u Vodoliji, upozorava na dodatni oprez, naročito na raskrsnicama, u blizini tramvajskih i železničkih šina.

Ovo se najviše odnosi na fiksne znake, Lavove, Vodolije, Bikove i Škorpije, ali i Blizance i Device, kojima upravlja Merkur, pa zatim Rakove kojima vlada Mesec. I ostali znaci će osetiti snagu ovih aspekata, zbog čega je bolje posavetovati se sa nekim mudrijim i starijim čija reč ili savet na vas uvek deluje blagotvorno (Merkur u Lavu trigonu sa Neptunom u Ribama) , a to može biti neki Strelac ili Riba.

novosti.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti