Претрага
Close this search box.

Pet načina da maksimalno iskoristite puter tokom pečenja: Za najbolje kolače, torte, peciva i pite

Foto: Pixabay

Puter je ono što definiše kvalitet većine peciva jer im daje bogatstvo, kremastu strukturu i neponovljive, hrskave slojeve.

Sam po sebi je odličan za pečenje, ali postoje načini da iz njega izvučete još više.

Evo pet trikova kako da iskoristite puter na najbolji način pre nego što počnete da pečete.

1. Zapecite puter za bogatiji ukus kolača i palačinki

Znate da možete zapeći puter za garniranje testenine ili za prelivanje pečenja, ali ovaj trik je koristan i u pečenju. Da biste napravili zapečeni puter, jednostavno otopite puter u šerpi na srednjoj temperaturi. Kuvajte, povremeno mešajući, dok ne počne da peni i dobija zlatnu boju, otprilike pet do deset minuta, u zavisnosti od količine putera. Kada dobije smeđu boju i orašasti miris, sklonite ga sa vatre jer će nastaviti da se peče i postoji rizik da izgori. Ako planirate da ga koristite za pečenje, odmah ga prebacite u posudu otpornu na toplotu i ohladite kako bi se ponovo stvrdnuo.

2. Mutite puter duže nego što mislite da je potrebno

Mikser može omekšati puter za nekoliko minuta, ali zašto ga je potrebno mutiti dodatnih nekoliko minuta? U procesu mućenja putera, zapravo unosite vazduh u smesu. Ovo pomaže da vaši kolači i biskviti budu lagani i prozračni. Obavezno zaustavite mikser na pola puta da biste sastrugali puter sa stranica posude i promešali smesu, tako da sve bude jednako mešano i prozračno.

Foto: Pixabay

3. Pritisnite puter prstima

Kada dodajete komadiće hladnog putera u brašno za pravljenje kore za pitu, prvo ga uvaljajte u brašno, a zatim svaki komad pritisnite palcem i kažiprstom. Na ovaj način dobićete tanke listiće putera u brašnu, što će dati hrskavu, listastu strukturu kori.

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti