Претрага
Close this search box.

Petrovdanska slatka pita od tikvica: Recept koji nas nikad nije izneverio

Foto: Screenshot YouTube Kuhinja Valentina Mašković

Slatka pita od tikvica tradicionalno se priprema za Petrovdan, a ovaj recept je proveren

Sastojci:

  • 1kg zrelih tikvica, bundeve ili tikve
  • 6 kašike šećera
  • 1 kesica cimeta
  • 150g krupno mlevenih oraha

Smesa za premazivanje kora:

  • 3 jaja
  • 200g šećera
  • 200ml ulja
  • 400ml jogurta
  • 2 kesice vanil šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100g griza
  • 500g gotovih kora za pitu

Priprema: Tikvice očistite od kore i semenki i izrendajte. Procedite pa dodajte šećer, cimet i orahe.

Umutite smesu za premazivanje kora tako što ćete umutiti jaja, dodati im šećer, jogurt, ulje, vanil šećer, griz i prašak za pecivo.

Tom smesom premazati koru, filovati tikvicama, urolati i staviti u pleh. Kada napunite pleh, pitu pecite na 180 stepeni celzijusa oko 30 minuta.

stil.kurir.rs

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
С. Томић
10.07.2024 18:50

Колико знам ове године се за Петровдан спрема посна храна. Можда неких следећих година.

Gost
Andjela
10.07.2024 21:47

Nemojte zaboraviti da pita koja je mrsna, ne može se spremati za Petrovdan kada je posnog dana(sreda i petak).
Srdačan pozdrav!

Last edited 4 Meseci Ranije by Andjela
Gost
Andjela
10.07.2024 21:48

Crkveni kalendar pogledajte.

Last edited 4 Meseci Ranije by Andjela
Gost
Andjela
10.07.2024 21:48

Pita je svakako ukusna.

Last edited 4 Meseci Ranije by Andjela
Gost
Биљана
11.07.2024 17:47

Сутра је петак,посто се и на Петровдан!

Povezane vesti