Претрага
Close this search box.

Pikantna lovačka salata se savršeno slaže uz svako jelo: Tegla puna ukusnih povrćki po receptu starih domaćica

Foto: Pixabay

Lovačka salata je pikantna salata koja se obično priprema od svežeg povrća, a zatim se konzervira u teglama za kasniju upotrebu. Sadrži razne vrste povrća, poput paprika, paradajza, crnog luka i šargarepe.

Lovačka salata je vrlo jednostavna za pripremu, a u nastavku pogledajte recept:

Sastojci:

  • 1 kg paradajza
  • 2 kg paprike
  • 4 glavice luka
  • 1 cela glavica belog luka
  • 500 g šargarepe
  • peršun
  • 100 g šećera
  • 100 g soli
  • 100 ml sirćeta
  • 100 ml ulja
  • 2 lovorova lista

Priprema:

Iseckajte luk i sipajte u šerpu.

Paradajz ispasirajte u blenderu ili secku, pa sipajte u šerpu sa lukom i kuvajte oko pola sata, uz povremeno mešanje.

Papriku isecite na krupnije kockice, a šargarepu na kolutove.

U dinstan luk i paradajz dodajte šargarepu, papriku, usitnjen beli luk, so, šećer, sirće, ulje i lovorov list. Sve lepo promešajte i kuvajte oko sat, sat i po uz povremeno mešanje.

Dodajte sitno iseckan peršun, promešajte i hermetički punite tegle.

Lovačka salata jako lepo ide uz meso, a možete je jesti i uz sir, proju ili drugo jelo po želji. Prijatno!

espreso.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti