Претрага
Close this search box.

Pita sa blitvom i sirom – najukusniji domaći doručak koji će brzinski nestati sa stola

Foto: elements.envato.com

Najbolja je sa domaćim korama, ali će, ukoliko nemate vremena da ih razvijate, poslužiti i kupovne

Ništa ukusnije od pite od domaćih kora. Međutim, ukoliko nemate vremena da ih pripremite, ni gotove neće biti problem. Samo obavezno kupite one koje su baš za pripremu pita.

Ovaj recept za pitu sa blitvom i sirom će voleti svi ljubitelji pravog domaćeg doručka, pogotovo jer je priprema krajnje jednostavna i ne zahteva ni mnogo novca, a ni truda.

Kupite sastojke, stavite kecelju i uživajte u pripremi. A kad zamiriše… sa stola će nestati očas posla, garantujemo.

Iskoristite vreme da umutite jaja dok čekate da se blitva izblanšira, pa će tako pita još brže biti gotova.

Sastojci:

  • 500 g kora
  • 4 jajeta
  • 4 veze blitve
  • 500 g sitnog sira
  • 100 g kajmaka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml ulja

Priprema:

Izblanširajte blitvu i sitno je iseckajte, a u dubljoj posudi umutite jaja i dodajte sir, kajmak, prašak za pecivo i jogurt pa sve dobro umutite i onda dodajte iseckanu blitvu. Namažite pleh uljem, spustite prvu koru, poprskajte je sa malo ulja, a zatim preko stavite i drugu koru. Sipajte fil na kore, pa je prekrijte novom korom. Kore ređajte tako da svaku drugu premažete filom od blitve i sira, dok ne potrošite sav materijal. Ostavite dve ili tri kore za prekrivanje pite. Kada budete završili postupak, pitu isecite oštrim nožem, a zatim po poslednjoj kori sipajte malo ulja i poprskajte je sa malo mlake vode. Pecite pitu oko 45 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti