Da li ste nekada čuli za burek iz tiganja? Brzinsko jelo koje se sprema za tili čas toliko je ukusno da kad jednom dođe na vašu trpezu postaće aposlutni šampion kod svih članova porodice.
Domaćice ga vole jer se brzo sprema, deca jer je mekan i sočan, a ostala familija jer je zasitan i vrlo hranljiv.
Ako želite da isprobate najbrži doručak ili večeru sada odmah pogledate šta je to što vam treba od sastojaka, kao i način pripreme.
Sastojci:
- 250 g gotovih kora
- 2 jaja
- 1 šolja (200 ml) mleka
- 1 šolja ulja
- Sir
- peršun
Priprema:
Pitu je najbolje peći u tiganju koji se ne lepi. Ukoliko to nije kod vas slučaj dobro ga podmažite uljem, a možete da stavite i papir za pečenje u veličini tiganja.
Zatim u njega stavite jednu celu koru. U posudu stavite jaja, mleko i ulje i sve sjedinite. Tim filom isprskate prvu koru, zatim ređajte još 4 kore koje ste prethodno iskidali.
Nakon toga ponovo jaja i mleko, a onda sir ili meso, peršun, zavisi sve šta želite. Potom odozgo ušuškajte sa još 2,3 kore, preko fil (jaja, mleko), savijete krajeve (kao u videu) i još malo preliva.
Pokrijete poklopcem i stavite na umerenu vatru desetak minuta, zatim okrenete još 5 i to je to. Nakon 15 minuta burek je gotov, spolja hrskav, unutra mekan, tako da ćete uživati svim čulima.
Glossy, Ilić Milica