Претрага
Close this search box.

Pohovani celer: Sve popularniji recept, koji je zaslužio da bude deo vaše trpeze

Foto: Healthline

Na porodičnim trpezama sve je češći pohovani celer, obično kao prilog uz neko drugo povrće ili pak meso. S obzirom na to da je veoma zdrav, nije naodmat da se nađe i na vašem jelovniku.

Pohuje se koren celera, a stabljiku sa listovima takođe možete da sačuvate jer je veoma bogata vlaknima.

Uživajte u receptu koji je veoma jednostavan za pripremu.

Sastojci:
Priprema:
Koren celera oljuštite i isecite da na kolutove debljine oko pola centimetra.

Foto: Pexels

U posoljenu proključalu vodu stavite celer i kuvajte oko dva-tri minuta.

Ocedite celer, pa da umačite u umućena jaja začinjena solju i origanom, pa u brašno, te u prezle.

Pržite na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatastu boju, te vadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.

Poslužite uz grčku jogurt ili omiljene soseve, a može biti i kao prilog mesu i drugom povrću.

telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti