Претрага
Претрага
Close this search box.

POLICIJSKA SLUŽBENICA SA DVA SRCA- Mirjanina haljina biće na aukciji za ŽENE ŽRTVE NASILJA, pogledajte SNIMAK HALJINE i NJENU SIMBOLIKU (VIDEO)

Foto: Maja Vukelić Pavkov

Modna revija “Snažne i lepe”, na kojoj će modele policijske službenice Mirjane Mijailović, uz podršku svojih kolega, prošetati policajke, privukla je pažnju novosadske javnosti. Ovo nije prva humanitarna akcija na kojoj Mirjana učestvuje sa svojim brendom “Miruške” i sa radošću je prihvatila poziv za reviju, a specijalno za ovu priliku dizajnirala je haljinu od čije će prodaje novac ići udruženju žrtava nasilja.

Brend Miruške nastaje 2018. godine, od Mirjaninog nadimka, za koji kaže da je najlepši koji nosi i koji potiče od porodičnih prijatelja.

-Ideja mi se javila usled jednog osećaja razočarenja. Shvatila sam da mi je potrebno nešto što ću raditi samo ja, gde ću samo ja biti kritičar. Jedna ljubav, tako da kažem. A onda sam se pre nekoliko meseci setila sna koji sam sanjala 2007. godine, kada sam bila studentkinja dva fakulteta i podoficir, u kojem pravim lepe haljine. Još mi je tada podsvest rekla šta mi je sledeći korak- ispričala je za naš portal Mirjana kroz osmeh i dodala:

Foto: Ustupljena fotografija

-Kroz kreativan rad sam dobila priliku da upoznam ljude kakve nisam sanjala da ću sresti i zahvalna sam što sam ih upoznala. Njihova humanost je ključna, zajedno s njima moj rad dobija veći smisao, a moja najveća podrška je moja sestra Biljana.

Haljina koju je Mirjana dizajnirala naći će na aukciji od 22. maja do 22. juna, kako bi se što više sredstava prikupilo za pomoć ženama žrtvama nasilja. Ovo nije prva humanitarna akcija na kojoj učestvuje i sa radošću je prihvatila poziv za reviju.

-Cela haljina ima jaku simboliku. Pažljivo je rađena u ciklama boji, koja predstavlja strast, odlučnost i energiju, sve osobine koje su potrebne ženi da se izbori sa izazovima. Ukrasila sam je crnim cvetom koji simboliše tamne trenutke koje one prolaze, ali i njihovu sposobnost da procvetaju uprkos teškoćama na koje nailaze u životu- objašnjava naša sagovornica.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MIRUŠKE (@miruske_unique_elegance)

Mirjana je naglasila da kada se govori o nasilju nije samo reč o porodičnom, već i o nasilju u poslovnom okruženju, međuljudskim odnosima i navela da kada se žene posvete svom daru u kojem su autentične i neuporedive, isijava energija koja može inspirisati i pomoći drugima.

-Ženama koje trpe nasilje je potrebna pomoć, a od datuma primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, 2017. godine, smo i kao građani i kao policijski službenici u obavezi da prijavimo nasilje. Kada žene osveste svoje darove onda su one ono što jesu i veruju da su najlepše takve kakve jesu. To je moja misija, nije puko kreiranje i nešto površno. Moje iskustvo i pristup u radu govori to da u mene apsolutno imaju poverenja. Mnogo razgovaram i sa mladim policijskim službenicima koji dolaze. Od prošle godine zadužena sam za bezbednost dece u školama. Za taj zadatak mi je potreban jak fokus i koncentracija. Ovo vreme u kojem sada živimo je idealno da strah prestane kao pojava. Mnoge žene su se osnažile, a slučajevi na kojima sam radila žene su se odlučivale na prijavu nasilja- zaključila je policijska službenica i dizajnerka.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti