Osvežavajuće poslastice su odličan izbor da se zasladite posle obilnog ručka. Kapri torta je desert za sve ljubitelje kremastih i voćnih poslastica, a recept za kapri tortu će vas “oduvati” koliko je lak i jednostavan.
Sastojci za kapri tortu:
- 6 belanaca
- 1 kašika sirćeta
- 9 kašika šećera
za fil:
- 300g jagoda
- jedan puding od jagode
- 5 kašika šećera
- voda
za krem:
- 500 ml mleka
- 6 šumanaca
- 4 kašike šećera
- 6 kašika brašna
- pola margarina
- 100g šećera u prahu
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kesice šlaga
- 100g čokolade
Priprema kapri torte:
Pleh u kom ćete peći koru podmažite i stavite papir za pečenje.
Odvojte belanca i žumanca, pa od belanca napravite šne sa postepenim dodavanjem šećera, pa na kraju mućenja dodajte sirće. Dobro umutite, pa izlijte u pripremljen pleh. Dobro poravnajte i stavite da se kora suši na 150 stepeni najmanje sat vremena. Što više to bolje. Kada kora bude gotova, skinite papir i ostavite da se ohladi.
Jagode ispasirajte uz dodatak 500 ml vode i stavite da se kuva. Puding razmutite sa šećerom i 100 ml vode. Kada jagode provre, dodajte razmućeni puding. Kada bude gotovo, ostavite da se ohladi.
Pola litra mleka stavite da se kuva, a ostatak (100 ml) umutite sa žumancima, brašnom i šećerom. Kada mleko provri, ubacite smesu sa žumancima, zakuvajte i promešajte. Sklonite sa ringle da se sasvim ohladi.
U činiju umutite margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodajte smesi sa pudingom. Isto tako umutite slatku pavlaku pa dodajte ohlađenom kremu.
Na tacni na kojoj će biti torta, stavite koru, pa fil pa krem. Celu tortu prelijte otopljenom čokoladom sa dve šolje ulja. Ostavite u frižider da se dobro ohladi, najbolje dan pre.
Prijatno!
ona.rs