Претрага
Close this search box.

POSLASTICA DANA Kapri torta sa jagodama: Hrskava korica i kremasti filovi su kombinacija koja osvaja

Foto: Cake by Courtney

Osvežavajuće poslastice su odličan izbor da se zasladite posle obilnog ručka. Kapri torta je desert za sve ljubitelje kremastih i voćnih poslastica, a recept za kapri tortu će vas “oduvati” koliko je lak i jednostavan.

Sastojci za kapri tortu:

  • 6 belanaca
  • 1 kašika sirćeta
  • 9 kašika šećera

za fil:

  • 300g jagoda
  • jedan puding od jagode
  • 5 kašika šećera
  • voda

za krem:

  • 500 ml mleka
  • 6 šumanaca
  • 4 kašike šećera
  • 6 kašika brašna
  • pola margarina
  • 100g šećera u prahu
  • 100 ml slatke pavlake
  • 2 kesice šlaga
  • 100g čokolade

Priprema kapri torte:

Pleh u kom ćete peći koru podmažite i stavite papir za pečenje.

Odvojte belanca i žumanca, pa od belanca napravite šne sa postepenim dodavanjem šećera, pa na kraju mućenja dodajte sirće. Dobro umutite, pa izlijte u pripremljen pleh. Dobro poravnajte i stavite da se kora suši na 150 stepeni najmanje sat vremena. Što više to bolje. Kada kora bude gotova, skinite papir i ostavite da se ohladi.

Jagode ispasirajte uz dodatak 500 ml vode i stavite da se kuva. Puding razmutite sa šećerom i 100 ml vode. Kada jagode provre, dodajte razmućeni puding. Kada bude gotovo, ostavite da se ohladi.

Pola litra mleka stavite da se kuva, a ostatak (100 ml) umutite sa žumancima, brašnom i šećerom. Kada mleko provri, ubacite smesu sa žumancima, zakuvajte i promešajte. Sklonite sa ringle da se sasvim ohladi.

U činiju umutite margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodajte smesi sa pudingom. Isto tako umutite slatku pavlaku pa dodajte ohlađenom kremu.

Na tacni na kojoj će biti torta, stavite koru, pa fil pa krem. Celu tortu prelijte otopljenom čokoladom sa dve šolje ulja. Ostavite u frižider da se dobro ohladi, najbolje dan pre.

Prijatno!

ona.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti