Претрага
Close this search box.

Posle ovakvog džema sa urmama, bolesti vam ne mogu ništa: Izvor zdravlja je u tegli, recept samo bake znaju

Foto: Pixabay

Ako ste ljubitelji džemova, ovaj od šljiva sa urmama će vas oduševiti.

Takođe je i zdrav jer nema ni gram šećera.

10 kg šljiva ja sam koristila timočanku

600 gr urmi

Priprema:

Šljive oprati izvaditi koščice i staviti u veću šerpu na ringlu i kuvati 30 minuta uz mešanje da šljive provre i puste tečnost.

Moraju se često mešati je su priljubljene za dno i nisu pustile sok. kim provre i puste tečnost prebaciti u veću šerpu dodati sečene urme izmešati i staviti u rernu koja je ugrejana na 240 stepeni. Povremeno otvoriti na pola sata i promešati Potrebno je oko 3.3.5 sati da se džem skuva.

Pred kraj dodati vanilin šećer i rum to na samom kraju. Sipati u oprane tegle zatvarati i okrenuti da istara vazduh.

Ostaviti tako do ujutru a onda poredati u police gde stoji zimnica.

espreso.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti