Претрага
Close this search box.

Posne lisičarke: Specijalitet kome ne možete odoleti

Foto: Pixabay

Ponekad nije jednostavno biti inspirativan svakoga dana kada je spremanje obroka u pitanju, pogotovo za svreme posta. Ipak, nije ni tako teško. Recept za posni obrok od lisičarki tu je kao jedan od predloga za brzo, a ukusno jelo.

Kako se spremaju posne lisičarke?

Sastojci:

  • 500 g lisičarki
  • 2 glavice crnog luka
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema:

Na zagrejanom ulju prodinstajte crni luk.

Sveže ili zamrznute pečurke spustite na luk i dinstajte na laganoj vatri. Ukoliko je potrebno, dodajte malo vode da ne zagore.

Foto: Pixabay

Posle 15-ak minuta začinite suvim biljnim začinom ili solju.

Lisičarke možete servirati uz kuvani krompir i na njih izrendati posni, biljni kačkavalj.

Prijatno!

telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti