Претрага
Close this search box.

POSNE ŽERBO KOCKE Fenomenalan kolač koji se topi u ustima, po starom receptu

Foto: Printscreen/Youtube/Ilustracija

Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah, a savršen za sve prilike.

Potrebno je:

  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml obične vode
  • pola kesice suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • prstohvat soli
  • 200 ml ulja
  • 500 g mekog brašna

Za fil:

  • 250 g oraha
  • 250 g šećera
  • pola tegle džema od kajsija ili šljiva
  • 200 g čokolade za glazuru
  • 3-4 kašike ulja za glazuru

Priprema:

Zagrejte običnu vodu pa umešajte šećer i kvasac i pustite da se aktivira. Zatim dodajte brašno, ulje i kiselu vodu pa zamesite glatko testo koje se ne lepi. Podelite na 3 do 5 delova. Razvaljajte svaki deo na pek papiru.. Sameljite orahe pa im umešajte džem i šećer. Dobro sve sjedinite. Koru stavite u pleh pa nanesite polovinu fila. Preko stavite opet koru pa drugu polovinu fila. Završite trećom korom. Viljuškom izbockajte kolač pa pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečen kolač pustite da se prohladi. Na pari otopite čokoladu sa uljem pa prelijte preko kolača.

trpeza.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti