Претрага
Претрага
Close this search box.

POTAŽ OD PAPRIKA SOČNIJI OD KLASIČNOG Kao izmišljen za početak jeseni, a svaki zalogaj miluje nepca

Foto: PepperScale

Drugačiji, a preukusan, okrepiće vas u momentu.

Potrebno je:

  • 6 crvenih pečenih paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 krompir
  • 1 litar povrtnog bujona (ili vode)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 ml neutralne pavlake (opciono)
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • Svež peršun za dekoraciju

Priprema:

U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte seckani beli luk i pržite još minut. Zatim dodajte krompir isečen na kockice i propržite sve zajedno nekoliko minuta. Sipajte povrtni bujon u šerpu i dodajte pečene paprike. Kuvajte sve dok krompir ne omekša, oko 15-20 minuta.. Kada je povrće kuvano, sklonite šerpu sa vatre i smesu izblendajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku kremastu teksturu. Ako želite da potaž bude kremastiji, dodajte pavlaku i dobro promešajte. Dodajte mlevenu papriku, so i biber po ukusu. Kuvajte potaž još par minuta kako bi se svi ukusi sjedinili. Bon appetit!

trpeza.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага