Drugačiji, a preukusan, okrepiće vas u momentu.
Potrebno je:
- 6 crvenih pečenih paprika
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
- 1 litar povrtnog bujona (ili vode)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 ml neutralne pavlake (opciono)
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica mlevene paprike
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte seckani beli luk i pržite još minut. Zatim dodajte krompir isečen na kockice i propržite sve zajedno nekoliko minuta. Sipajte povrtni bujon u šerpu i dodajte pečene paprike. Kuvajte sve dok krompir ne omekša, oko 15-20 minuta.. Kada je povrće kuvano, sklonite šerpu sa vatre i smesu izblendajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku kremastu teksturu. Ako želite da potaž bude kremastiji, dodajte pavlaku i dobro promešajte. Dodajte mlevenu papriku, so i biber po ukusu. Kuvajte potaž još par minuta kako bi se svi ukusi sjedinili. Bon appetit!
trpeza.alo.rs