Služite toplo uz prilog po želji.
Potrebno je:
- pregršt šampinjona
- osrednja glavica crnog luka
- šoljica zejtina
- kašika brašna
- pola kašike začina od povrća
- kašičica aleve paprike
- mleveni crni biber
- so
Priprema
Sitno iseckajte luk pa prodinstajte dok ne postane staklast. Dodajte pečurke očišćene, oprane i sečene na listiće Nakon što tečnost uvri pobiberite i začinite pa sipajte vodu. Stavite u blender pa mutite sve dok smesa ne postane glatka. Propržite brašno u loncu na malo ulja pa začinite mlevenom začinskom paprikom. Polako sipajte tečnost iz blender. Nalijte litar i po hladne vode pa kad provri ostavite još 5 minuta, na tihoj vatri. Posolite po ukusu. Pospite potaž sitno seckanim peršunom, pa dodajte krutone, komadiće prženog hleba.
trpeza.alo.rs