Претрага
Претрага
Close this search box.

Potaž od tikvica za oporavak od jake hrane: Napunite telo dobrom energijom

Foto: elements.envato.com

Posle ovih spojenih praznika, naša tela smo opteretili jakom hranom. Zato je potrebno da unosimo nešto lakša jela kako bismo doveli telo u ravnotežu. Jedan od najboljih načina za to su i supe, čorbe i potaži. Recept za potaž od tikvica nalazi se u nastavku.

Sastojci za potaž od tikvica:

  • 2 veće tikvice
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 manja šargarepa
  • 1 manji krompir
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • malo pavlake za kuvanje

Priprema potaža od tikvica:

Tikvice oljuštite i isecite na manje komade, isto uradite i sa šargarepom, crnim lukom i krompirom, pa stavite u šerpu da se kuvaju zajedno. Nema veze i ako ne budu skroz mekani i skuvani, čim provri možete ih vaditi iz šerpe i staviti sa strane da se ohlade. Kada se ohlade, stavite ih u blender zajedno sa sa malo vode i izblendajte.

Tako izblendano povrće vratite u istu vodu i šerpu u kojoj ste kuvali u pustite da provri. Kada se pojavi prvi ključ, sipajte pavlaku za kuvanje onoliko koliko želite da bude gust potaž.

Isključite ringlu i možete poslužiti.

Prijatno!

(Ona.rs)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti