Претрага
Close this search box.

Prava leskovačka mućkalica: Jelo sa kojim nema omaške

Foto: Pexels

Leskovačka mućkalica ima razne varijante priprema, ali čar ovog jela leži u tome da ne može da ispadne loše- Ovo je najbolje jelo koje možete da pripremite od ostatka mesa s roštilja.

Za vas smo pripremili jedan tradicionalni recept za ovo jelo koje osvaja svačije srce, a i stomak.

Satojci:

  • 400 g svinjskog mesa sa roštilja
  • 500 g paradajza
  • 500 g paprika
  • 200 g crnog luka
  • 3 veća češnja belog luka
  • 2 kašike ljutenice (ili 1-2 ljute papričice)
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 2 kašičice biljnog začina
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 100 ml ulja
  • 150 ml vrele vode

Priprema:

Meso ispržite na gril tiganju ili u običnom tiganju, a paprike ispecite na ringli ili u rerni.

Svinjsko meso koje vam je ostalo od roštilja iseći na kocke i ostaviti na stranu.

Paradajz oljuštite i isecite na kockice.

Papriku ispeći, oljuštiti, očistiti od semenki i iseći na kocke.

Crni i beli luk sitno iseckajte.

U odgovarajuću posudu sipajtje ulje i dodajte iseckani crni luk. Preljtei sa vodom i stavite da se krčka na srednjoj temperaturi.

Luk dinstati sve dok se ne pretvori u kašastu smesu, uz često mešanje. Zatim, ubacite iseckani paradajz, promešajte i nastavite sa dinstanjem.

Kada se tečnost od paradajza smanjila na pola, dodajte pečenu papriku i promešajte.

Foto: Pexels

Posuti sa alevom paprikom, biljnim začinom i biberom, a zatim promešati.

Dodajtei ljutenicu ili iseckanu ljutu papričicu i iseckani beli luk.

Dinstati dva do tri minuta, pa ubacite isečeno meso.

Promešakte, smanjite temperaturu, i na tihoj temperaturi krčkati jelo dok se se zgusne.

Sada je ručak spreman, a poslužite ga uz lepinju.

Prijatno!

telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti