Претрага
Close this search box.

PREDLOG ZA BOŽIĆNU POSLASTICU: ČOKOLADNA TORTA SA OREO KEKSOM – Savršeno penasta, rajski užitak za sve ljubitelje slatkiša

Printscreen/YT/Cook now

Definitivno jedan od najboljih recepata za čokoladnu tortu koji ćete isprobati je upravo ovaj. Od samog pogleda na sliku kreće voda na usta – tri sloja čokolade posuta izblendiranim okeo keksom. Nema pečenja, potrebno je da skuvate 3 fila i prelijete jedan preko drugog. I bez velikog kulinrskog umeća dobićete vrhunsku čokoladnu poslasticu sa oreo keksom.

  • Sastojci:
  • Prvi sloj:
  • 350 ml čokoladnog mleka
  • 90 g crne čokolade
  • 7 g agar agar (biljnog želatina)
  • Drugi sloj:
  • 350 ml mleka
  • 100 g mlečne čokolade
  • 60 g šećera
  • 7 g agar agar
  • Treći sloj:
  • 350 ml mleka
  • 60 g oreo keksa
  • 60 g šećera
  • 7 g agar agar
  • Četvrti sloj:
  • 20 g oreo keksa
  • 20 g meda

Priprema:

U šerpu dodajte čokoladno mleko i agar pa dobro promešajte. Iseckajte crnu čokoladu, pa i nju ubacite u šerpu. Mešajte žicom dok smesa ne provri i ne zgusne se. Potom je sipajte u okrugli potpuno zatvoreni kalup, pa ostavite da se ohladi 30 minuta. Počnite sa pripremom drugog sloja tako što ćete u odvojenu šerpu dodati mleko, agar i šećer. Dobro promešajte, pa ubacite iseckanu čokoladu i kuvajte uz stalno mešanje na srednjoj temperaturi dok ne provri i ne zgusne se. Sipajte smesu preko ohlađenog prvog sloja i ostavite da se ohladi 30 minuta. Izblendirajte polovinu oreo keksa, a drugu polovinu izlomite. U šerpu dodajte mleko, agar i šećer, dobro promešajte. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri i ne zgusne se, uz stalno mešanje. Dodajte oreo keks i ponovo promešajte. Smesu izlijte preko drugog sloja i ostavite da se ohladi 30 minuta. Okrenite naopako pleh i izvadite tortu tako da prvi sloj bude poslednji. Premažite je medom, pa pospite izblendiranim oreo keksićima.

Izvor: StvarUkusa

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti