Neobične punjene paprike, sa ukusnim filom od povrća i mesa i prelivom od pavlake za kuvanje. Ukus koji se ne zaboravlja.
Sastojci:
- 8 crvenih paprika
- 500 g mlevenog mesa
- 1 luk, beli luk
- 2 krompira
- 1 šargarepa
- paradajz
- so, biber, suvi začin, slatka paprika
- začin, svež peršun
- 1 jaje
- 200 ml neutralne pavlake
- 1 dl vode
Priprema:
U tiganj sipati 2 kašike ulja, a zatim dodati kašičicu putera i sačekati da se otopi. Ptom dodati isečenu glavicu crnog luka i jedan čen belog luka. Luk propržiti oko jedan minut, a zatim ga malo posoliti. Zatim dodati sitno naseckane krompire i šargarepu, dodati biber i suvi začin, te sve lepo propržiti.
Dodati mleveno meso, a zatim slatku papriku. Nakon što je meso promenilo boju, u fil dodati sitno isečen paradajz i pržiti oko 2 minuta, pa ugasiti šporet. U fil dodati jedno jaja, mirođiju i peršun, pa sve promešati.
Paprike filovati pripremljenom smesom i ređati ih u posudu za pečenje. Paprike preliti neutralnom pavlakom i dodati 1 dl vruće vode. Paprike peći na 180 stepeni, oko 40 minuta.
stil.rs