Претрага
Close this search box.

Profi kuvari otkrili kako da DINSTATE LUK, a NE USMRDITE CELU KUĆU

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ako ste se pitali zašto dinstani luk ima tako intenzivan miris, odgovor leži u sumporu koji se tokom termičke obrade oslobađa iz njega i proširi vazduhom.

Svako ko rado kuva i jede domaću hranu zna koliko se miris luka tokom kuvanja raširi po celoj kući i uvuče u odeću, ali postoji prilično jednostavan trik kako da se smanji njegov intenzitet gotovo na minimum.

Naime, šefovi tokom dinstanja luka u lonac ubace malo soda bikarbone i šećera. Osim što taj trik smanjuje jačinu mirisa, doprinosi i boljoj teksturi i ukusu luka.

Takođe, nakon seckanja luka u kožu na prstima se uvuče miris kojeg se nije lako rešiti. U tom slučaju posegnite za malo sirćeta, protrljajte njime dlanove, pa operite sapunom, navodi 24.hr.

zena.blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti